Pico del Teide
een werkende vulkaan

Pico del Teide Tenerife - de hoogste berg van Spanje
Pico del Teide

El Teide, de hoogste berg van Spanje

Een uitstap naar de Pico del Teide is een ervaring op zich. Onderweg naar de hoogste piek van Spanje, kom je terecht in een wereld van lava, gevolg van vroegere vulkaan uitbarstingen. De laatste dateert van 1909.

Het “Parque Nacional del Teide” omvat 18.990 ha en sinds 2007 is dit gebied opgenomen in de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

De Pico del Teide met zijn hoogte van 3718 meter boven de zeespiegel en ongeveer 7500 meter boven de zeebodem bied je, bij heldere dagen, adembenemende vergezichten van de Canarische eilanden en de azuurblauwe Atlantische Oceaan. Doch het uitzicht op een eindeloos wolkendek, bij bewolkte dagen, is ook heel apart en uniek.

Tickets met voorrang voor de kabellift naar El Teide

Een bezoek aan de Teide, de hoogste berg van Spanje is een onvergetelijke belevenis. Men kan met de kabellift tot op een hoogte van ongeveer 3550 meter komen.

Om met de kabellift naar El Teide te gaan, kan je best op voorhand en online je tickets bestellen. Je bespaart heel wat tijd, omdat je niet meer hoeft aan te schuiven. De prijs is gelijk, maar je hebt veel minder stress.

Bestel hier je tickets met voorrang voor de kabellift naar El Teide.

Goed om weten

 • Bijzondere weersomstandigheden, in het bijzonder tijdens de winter, kunnen de veiligheid van de wegen beïnvloeden die naar de kabellift leiden (sneeuw, vallende rotsen…) en daardoor kunnen tours plotseling geannuleerd worden.
 • Het wordt aanbevolen om van tevoren contact op te nemen met Teleferico voor de weersomstandigheden. Dit kan van invloed zijn op de activiteit.
 • Trek warme kleding aan en comfortabele schoenen, vergeet je hoed niet, zonnebril en zonnebrandcrème (indien nodig).
 • Mensen met gezondheidsproblemen moeten eerst een arts raadplegen voordat deze activiteit ondernomen kan worden.
 • Deze activiteit wordt afgeraden voor mensen met ademhalings- of hartproblemen, zwangere vrouwen of baby’s en jonge kinderen.
 • In augustus is het verstandig om de kabelbaan voor 10u00 uur of na 13u00 te nemen, om lange wachtrijen te vermijden (wachten op de kabellift).
 • Jonge kinderen tot en met 2 jaar kunnen niet aan de tour deelnemen als er gebruik wordt gemaakt van transportmiddelen (buggy etc…). 

De geboekte tickets zijn makkelijk online te annuleren tot 24 uur vóór de reservatie. Je tickets kan je afprinten, doch tickets via mobiel worden eveneens geaccepteerd, net wat makkelijker. Reserveer nu je tickets met voorrang !

Maar de sportievelingen kunnen nog verder de Teide beklimmen tot helemaal aan de top van de vulkaankrater. Hiervoor heb je een vergunning nodig (Permiso de Acceso).
Lees hieronder hoe je die bekomt.

Aanvragen vergunning Pico del Teide (Permiso de Acceso)

Deze vergunning is GRATIS en kan men online aanvragen:

Ga naar Reservas Parques Nacionales selecteer de dag en periode, daarna ingeven van uw identiteitsgegevens. Vervolgens 2 kopies afdrukken én neem ook een kopie van uw identiteitskaart.

Iedere aanvrager kan maximum 9 personen mee op zijn vergunning laten zetten. Dit betekent dat 1 vergunning goed is voor maximum 10 personen.

Doe de aanvraag op tijd (minstens één of meerdere maanden op voorhand) dan heb je een grotere keuze van dagen en tijdstippen.

Vergunningen kunnen worden aangevraagd tot uiterlijk de dag ervoor vóór 14u00, afhankelijk van beschikbaarheid.

Er is elke dag keuze uit de volgende periodes:

 • periode 1 van 09u00 tot 11u00
 • periode 2 van 11u00 tot 13u00
 • periode 3 van 13u00 tot 15u00
 • periode 4 van 15u00 tot 17u00 – als je periode 4 zou kiezen, hou er dan rekening mee dat de laatste kabellift naar beneden vertrekt rond 16u30, in de winter soms zelfs vroeger!

Om veiligheidsredenen krijgen er tegelijkertijd maximum 50 personen toegang om de top te beklimmen. Rond de krater mogen er slechts maximum 10 personen tegelijk aanwezig zijn.

Let op

 • Elke persoon vermeld op de vergunning is verplicht een officieel identificatie document te tonen (D.N.I, paspoort of identiteitskaart) vooraleer de beklimming van “Telesforo Bravo trail” aan te vangen, indien gevraagd door het personeel van het Park.
 • Indien er geen identificatiebewijs kan worden getoond, wordt de vergunning geannuleerd voor de aanvrager tezamen met alle andere personen op deze vergunning.
 • De vergunning is niet geldig wanneer de aanvrager niet aanwezig is.
 • Wanneer een vergunning niet wordt gebruikt, kan men gedurende een periode van 3 maanden geen nieuwe vergunning aanvragen.

Nacht doorbrengen in Altavista Refuge

Altavista Refuge

Bezoekers die de nacht doorbrengen in de Altavista Refuge om de zonsopgang te zien vanaf de krater hebben geen vergunning voor toegang Pico del Teide nodig. Een afgestempelde kopie van de aanvraag om de nacht door te brengen in de Altavista Refuge heeft dezelfde waarde als een vergunning.

Lees hier het volledig reglement (Word document in het Engels):
Reglement toegang Pico del Teide

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.