Laden Events

« Alle Events

Fiestas San Benito Abad

donderdag 30 juni tot zondag 17 juli

Fiestas San Benito Abad

Fiestas San Benito Abad in La Laguna

La Laguna presenteert het programma voor de San Benito Abad-festiviteiten, met een dertigtal populaire acts.

De festiviteiten van San Benito Abad 2022 zijn al begonnen. Het programma van de acts van een van de grote evenementen van de feestkalender van La Laguna is afgelopen maandag voorgesteld in het Teatro Leal, omdat de regen de viering op de Plaza de San Benito verhinderde, zoals eerst was gepland.

San Benito Abad met bedevaart en veebeurs

De Romería van San Benito viert zijn 75-jarige bestaan en was in 1947 een noviteit voor de stad. Het feit dat de bedevaart toen het centrum van de stad bereikte was een historische prestatie.

Een nieuwigheid is dat er dit jaar een echte veemarkt wort aan toegevoegd. Bij deze gelegenheid wordt tussen 15 en 17 juli een uitgebreid activiteitenprogramma ontwikkeld voor alle leeftijden.

Het programma begint officieel op donderdag 30 juni, met het voorlezen van de proclamatie van de festiviteiten door de sopraan Candelaria González, een bekende figuur uit de eilandfolklore.

Vanaf die dag zullen religieuze handelingen en activiteiten van culturele, recreatieve, folkloristische, gastronomische en de veebeurs plaatsvinden. Volledig programma hier.

San Cristobal de La Laguna, Santa Cruz de Tenerife Spanje + Google Maps